Regionální disparity v uplatnění absolventů středních škol na trhu práce ve vybraných krajích ČR - Janíčková, Kristýna; Kouřilová, Jana, 1960-; Květoň, Viktor, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu středního školství České republiky vzhledem k požadavkům trhu práce. Jejím cílem je zjistit, zda struktura absolventů středních škol vstupujících na trh práce odpovídá struktuře poptávky po práci. V teoretické části práce jsou zmíněny základní pojmy z oblasti vzdělávání a trhu práce a základní charakteristika vybraných krajů. Zároveň v ní je zmíněna základní legislativa a strategické dokumenty pro oblast vzdělávání a trhu práce. Praktická část diplomové práce bude zaměřena na analýzu počtu a struktury absolventů středních škol a počtu volných pracovních pozic ve vybraných krajích České republiky. Diplomová práce analyzuje data z období let 2006 až 2011 v kraji Jihočeském, Jihomoravském a Moravskoslezském.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses