Profesionalizace výkonu poslaneckého mandátu v českém parlamentu - Zákoutská, Eva (2014)
Předkládaná diplomová práce se zabývá Poslaneckou sněmovnou České republiky a její profesionalizací. Práce řeší, nakolik jsou v Poslanecké sněmovně a jejích orgánech stabilně přítomni odborně zkušení a profesionální politici. Na otázku odpovídá pomocí aplikace faktorů profesionalizace na českou Poslaneckou sněmovnu. Mimo tuto otázku práce zpracovává materiální a informační zabezpečení poslanců, které jim poskytuje Poslanecká sněmovna k tomu, aby mohli vykonávat profesionálně a na plný úvazek poslaneckou funkci.