Smlouvy o námořní přepravě zboží, odpovědnost dopravce - Krejčíková, Lenka; Švarc, Zbyněk, 1950-; Meca, Záviš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zabývá přehledem současné právní úpravy námořní přepravy zboží se zaměřením na praktické užití přepravních dokladů. Zejména se věnuje charakteristice konosamentu a jeho použití v platební podmínce dokumentární akreditiv. V další části rozebírá možnosti řešení přepravních rizik vzniklých při námořní přepravě a zmiňuje možnosti jejich zajištění.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses