Expanze nového produktu na trh s dárkovými předměty - Hřebout, Martin (2014)
Cílem diplomové práce je vyhodnotit možnosti rozšíření produktu Prague Old Timer na pražský suvenýrový trh a pomocí teoretických znalostí navrhnout strategii, která přispěje k nejefektivnějšímu průběhu expanze. Práce analyzuje pražský suvenýrový trh a hodnotí faktory, které zapříčinily součastný stav, kdy je v centru Prahy pouze minimum českých prodejen suvenýrů. Část věnovaná produktu Prague Old Timer popisuje hlavní rizika spojená s expanzí a pomocí vlastního výzkumu stanovuje optimální cenu pro koncového zákazníka.