Teorie odpovědí na položku a její aplikace v oblasti Národních srovnávacích zkoušek - Fiřtová, Lenka; Zouhar, Jan, 1982-; Chvál, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Teorie odpovědi na položku, využívaná v oblasti psychometrie za účelem sestavování a vyhodnocování testů, zahrnuje skupinu modelů, které umožňují odhadnout pravděpodobnost správné odpovědi na jednotlivé položky v testu jako funkci parametrů těchto položek a úrovně testované dovednosti respondenta. Tato práce, která vznikla ve spolupráci se společností Scio, se věnuje aplikaci teorie odpovědi na položku v rámci Národních srovnávacích zkoušek. Jejím cílem je navrhnout postup harmonizace testu Obecných studijních předpokladů, který by zajistil srovnatelnost výsledků účastníků jednotlivých termínů zkoušky.
Vedoucí práce: Jan Zouhar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses