Šrotovné – správné řešení hospodářské krize? - Kaňka, Adam; Hurník, Jaromír, 1975-; Kadeřábková, Božena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce na téma "Šrotovné -- správné řešení hospodářské krize?" analyzuje efektivitu šrotovného v kontextu dopadu na ekonomickou situaci jednotlivých států. Hodnotí, zda tento nástroj jako jedno z opatření na podporu především automobilového průmyslu v době hospodářské krize přináší pozitivní či negativní dopad a zda je toto opatření účinné. Na základě vymezení teoretického rámce zaměřeného na ekonomickou teorii spotřeby a na základě analýzy dostupných statistických dat práce hodnotí vývoj v oblasti automobilového průmyslu v letech 2000 -- 2012 a porovnává odlišnosti dopadu v jednotlivých státech (se subvencí, bez subvence). Závěr práce přináší diskusi nad úlohou šrotovného v rámci ekonomik vybraných států.
Vedoucí práce: Jaromír Hurník
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses