Analýza yieldů pro účely výnosového ocenění nemovitostí v České republice - Horáková, Veronika (2014)
Diplomová práce se zabývá analýzou yieldů, které se používají ke zjištění hodnoty nemovitosti výnosovým přístupem. V teoretické části jsou popsány jednotlivé přístupy při oceňování nemovitostí a definovány základní pojmy související s nemovitostním trhem. Součástí je i komparace metod používaných při ocenění nemovitostí s metodami oceňování podniku. Praktická část se zabývá analýzou yieldů, jejich vztahem s dalšími makroekonomickými veličinami. Práce se zaměřuje i na vývoj yieldů napříč segmenty trhu nemovitostí.