Analýza yieldů pro účely výnosového ocenění nemovitostí v České republice - Horáková, Veronika; Hlaváč, Jiří; Podškubka, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá analýzou yieldů, které se používají ke zjištění hodnoty nemovitosti výnosovým přístupem. V teoretické části jsou popsány jednotlivé přístupy při oceňování nemovitostí a definovány základní pojmy související s nemovitostním trhem. Součástí je i komparace metod používaných při ocenění nemovitostí s metodami oceňování podniku. Praktická část se zabývá analýzou yieldů, jejich vztahem s dalšími makroekonomickými veličinami. Práce se zaměřuje i na vývoj yieldů napříč segmenty trhu nemovitostí.
Vedoucí práce: Jiří Hlaváč
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses