Problematika praktické aplikace IAS 41 - Zemědělství v podmínkách ČR - Součková, Ivana (2013)
Cílem diplomové práce je posoudit aplikovatelnost Mezinárodního účetního standardu IAS 41 - Zemědělství ve společnosti První zemědělská a.s. Tuněchody. Diplomová práce je rozdělena na dvě hlavní části. Teoretická část se věnuje postavení zemědělství v rámci národního hospodářství, specifikům zemědělské výroby, požadavkům standardu IAS 41 na vykazování a zveřejňování biologických aktiv a české právní úpravě biologických aktiv. V praktické části je zkoumána proveditelnost klasifikace biologických aktiv a jejich ocenění reálnou hodnotou.