Vliv dostupnosti železniční stanice na cenu pozemků ve Středočeském kraji - Dvořáková, Kateřina; Vejchodská, Eliška, 1978-; Vojáček, Ondřej, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Hlavním tématem této práce jsou preference lidí k bydlení,tedy především to, jaké faktory mají hlavní vliv na rozhodování lidí při výběru bydlení. Z teoretické studie v této práci vyplývá, že lidé mají tendenci se řídit především podle vnějších faktorů, jako je kvalita životního prostředí v okolí pozemku či hustota železniční dopravy. Ze statistické analýzy v praktické části však vyplývá, že co se ceny stavebních pozemků týče, vzdálenost pozemku k nejbližší železniční stanici má na tuto cenu zanedbatelný vliv v porovnání s jinými veličinami, jako je například vzdálenost od hlavního města Prahy.
Vedoucí práce: Eliška Vejchodská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses