Ocenění podniku - Vučka, Martin (2014)
Cílem mé diplomové práce je stanovení tržní hodnoty společnosti Ekosystem k datu ocenění 1. 1. 2012. Svou práci jsem rozdělil do několika částí. V první části jsem charakterizoval oceňovaný podnik. Ve druhé části jsem provedl finanční analýzu podniku. Třetí část je věnována strategické analýze, kde jsem hodnotil perspektivu podniku a zároveň jsem stanovil prognózu tržeb, která je východiskem pro následnou analýzu generátorů hodnoty. V poslední části jsem pro ocenění použil metodu DCF Equity. Výsledkem je intervalové ocenění.