Analýza hospodaření krajů v ČR, vztah k financování regionálního rozvoje - Dvořáková, Marie; Peková, Jitka, 1946-; Pucandlová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Předkládaná diplomová práce se zabývá hospodařením krajů v ČR se zaměřením na financování regionálního rozvoje, jež je demonstrováno na konkrétním příkladu Jihomoravského kraje. Pomocí analýzy hospodaření krajů jako jednoho celku jsou zkoumány příjmy a výdaje krajských rozpočtů a zejména ty, které jsou samotnými kraji ovlivnitelné. Při provádění analýzy finančního systému Jihomoravského kraje je pozornost věnována především na financování regionální politiky, jež je realizována pomocí strategického dokumentu Program rozvoje Jihomoravského kraje. Jihomoravský kraj financuje podporu regionálního rozvoje prostřednictvím rozpočtu kraje a Fondu rozvoje Jihomoravského kraje, účelového peněžního fondu.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses