Analýza determinant poptávky po padělcích - Novák, Martin (2013)
Teoretická část práce popisuje teorii padělků a přehled literatury zahraničních prací. Empirická část se zabývá analýzou faktorů, které ovlivňují poptávku po padělcích. Data pro analýzu jsou získána prostřednictvím dotazníkového šetření ze dvou měst - Dvůr Králové nad Labem a Praha. Hlavními determinanty poptávky po padělcích jsou předešlá zkušenost s padělky, spokojenost s nimi, cena padělku a aktuální příjem. Analýza prokázala, že tyto determinanty platí pro obě města a jsou významné téměř ve všech modelech. Objevilo se zde i pár dalších méně významných determinantů, které poptávku po padělcích ovlivňují.