Analýza determinant poptávky po padělcích - Novák, Martin; Bisová, Sára; Slaný, Martin, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Teoretická část práce popisuje teorii padělků a přehled literatury zahraničních prací. Empirická část se zabývá analýzou faktorů, které ovlivňují poptávku po padělcích. Data pro analýzu jsou získána prostřednictvím dotazníkového šetření ze dvou měst - Dvůr Králové nad Labem a Praha. Hlavními determinanty poptávky po padělcích jsou předešlá zkušenost s padělky, spokojenost s nimi, cena padělku a aktuální příjem. Analýza prokázala, že tyto determinanty platí pro obě města a jsou významné téměř ve všech modelech. Objevilo se zde i pár dalších méně významných determinantů, které poptávku po padělcích ovlivňují.
Vedoucí práce: Sára Bisová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses