Analýza mezd a příjmů podle klasifikace zaměstnání - Alexandridisová, Julie; Malá, Ivana, 1962-; Petkovová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Práce je založena na analýze vývoje mezd v České republice podle klasifikace zaměstnání v letech 2003--2011. Hlavním cílem této práce je zkoumání diferenciace hrubých měsíčních nominálních mezd zaměstnanců v jednotlivých hlavních třídách zaměstnání podle klasifikace CZ-ISCO. Dílčím úkolem je modelování mzdových rozdělení pomocí modelu tříparametrického logaritmicko-normálního rozdělení a pozorování zajímavostí a výchylek ve sledovaných letech. Parametry modelu jsou odhadnuty kvantilovou metodou odhadu parametrů. Podkladem pro tyto analýzy jsou data získaná z podnikového výkaznictví Českého statistického úřadu a strukturální statistiky Informačního systému o průměrném výdělku.
Vedoucí práce: Ivana Malá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses