Komparace investičního prostředí České republiky a Irska - Čurdová, Ivana; Damborský, Milan, 1980-; Hornychová, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá charakteristikou investičního prostředí Irska a České republiky. V kontextu vývoje posledních několika desítek let hodnotí především současný stav. Analýza investičního prostředí je doplněna o empirickou analýzu dat přílivu přímých zahraničních investic do obou států. Teoretická část vymezuje základní charakteristiky přímých zahraničních investic a definuje podle různých přístupů faktory investiční atraktivnosti. Získané poznatky z teoretické i aplikační části jsou následně zhodnoceny. Komparace investičního prostředí sledovaných států umožňuje definovat charakteristické znaky investiční atraktivnosti a zhodnotit vzájemné postavení Irska a České republiky vzhledem k potenciálním investorům.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses