Řešení systému regionální veřejné dopravy - případová studie Plzeňský a Jihočeský kraj - Hadrabová, Kateřina; Damborský, Milan, 1980-; Kouřilová, Jana, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce analyzuje aktuální stav veřejné dopravy v Plzeňském a Jihočeském kraji, přičemž jejím cílem je zhodnotit řešení systému veřejné dopravy v uvedených krajích, vč. rámcového návrhu možného zlepšení současného stavu a problematiky kompatibility systémů. Teoretická část práce je zaměřena na význam veřejné dopravy pro rozvoj sídel a regionů, oblast dopravní obslužnosti a závazek veřejné služby. Dále se zabývá financováním, náklady a hlavními faktory, ovlivňujícími rozvoj veřejné dopravy. Současně jsou v této části řešeny integrované dopravní systémy, jejich varianty a možnosti propojení s individuální osobní dopravou. Praktická část práce poté provádí analýzu systémů veřejné dopravy Plzeňského a Jihočeského kraje, včetně tarifů, dopravních karet, financování dopravy a investic z EU, stejně jako lokálních specifik veřejné dopravy. Na základě vyhodnocení fungování obou dopravních systémů jsou následně vymezeny návrhy pro jejich zlepšení.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses