Státní podpora solární energie v ČR - Marada, Josef; Valach, Josef, 1933-2025; Kuchyňa, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou podpory solární energie v České republice. Pro poskytnutí uceleného obrazu je ukázáno, jaké místo mají fotovoltaické elektrárny mezi ostatními obnovitelnými zdroji energie a jaký je jejich vývoj ve světě. Práce seznámí čtenáře s možnými variantami podpory obnovitelných zdrojů energie. Upozorní na skutečnosti, které vedly přímo i nepřímo k vytvoření tzv. "fotovoltaického boomu", na který je pohlíženo z více různých hledisek. Především pak z pohledu legislativního, ekonomického a politického. Pozornost je zaměřena i na dopady boomu, a to jak na aktuální navýšení ceny elektřiny, tak na zatížení ekonomiky v letech budoucích. V neposlední řadě práce rozebírá optimální i skutečnou výnosnost investic do fotovoltaických elektráren a dopad zavedení tzv. dodatečné solární daně.
Vedoucí práce: Josef Valach
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses