Feministická kritika neoklasické ekonomie - Hromádka, Ondřej (2013)
Bakalářská práce se zabývá vyhodnocením feministické kritiky neoklasické ekonomie. Základní otázkou je, zda budou mít kritické soudy feministů na neoklasickou teorii vážnější vliv. První část je určena usazení obou škol v rámci jejich přístupu. Další část navazuje obecnou kritikou feministů na oblast modelu, metod a témat. V poslední části práce, na základě analýzy ekonomie rodiny a investic do lidského kapitálu dětí, dochází k závěru o neoprávněnosti feministické kritiky. Kritéria pro svá tvrzení práce přijímá v nedostatečně podložených argumentech kritiky a následně slabých alternativních východiscích.