Feministická kritika neoklasické ekonomie - Hromádka, Ondřej; Špecián, Petr; Čermáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se zabývá vyhodnocením feministické kritiky neoklasické ekonomie. Základní otázkou je, zda budou mít kritické soudy feministů na neoklasickou teorii vážnější vliv. První část je určena usazení obou škol v rámci jejich přístupu. Další část navazuje obecnou kritikou feministů na oblast modelu, metod a témat. V poslední části práce, na základě analýzy ekonomie rodiny a investic do lidského kapitálu dětí, dochází k závěru o neoprávněnosti feministické kritiky. Kritéria pro svá tvrzení práce přijímá v nedostatečně podložených argumentech kritiky a následně slabých alternativních východiscích.
Vedoucí práce: Petr Špecián
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses