Motivace k celoživotnímu vzdělávání - Švejdová, Pavlína; Hubinková, Zuzana, 1971-; Ticháková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce pojednává o možnostech a způsobech realizace vzdělávání v dospělosti a ve stáří. V teoretické části se čtenáři seznámí s historií a vývojem pojmu celoživotní vzdělávání, následuje základní dělení vzdělávání i překážky, které mohou dospělé od vzdělávání odrazovat. Další kapitola se plně zaměřuje na seniory a účel vzdělávání v post produktivním věku. Nechybí přehled nejvýznamnějších institucí a organizací, které se tématem vzdělávání seniorů zabývají. Samostatná kapitola pak přibližuje význam učitele v oblasti vzdělávání seniorů. Praktická část je zaměřena na Univerzitu třetího věku na Vysoké škole ekonomické v Praze a její posluchače, u kterých na základě výzkumu zjišťuji spokojenost a motivaci ke vzdělávání.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses