Působení a vliv ratingových agentur na evropském trhu - Meindl, Lukas Johannes (2014)
Diplomová práce se zabývá působením a rolí ratingových agentur na evropském trhu. Práce je zaměřena na charakteristiku ratingu a jeho funkce, na největší ratingové agentury tzv. "Velké trojky", průběh ratingového procesu a případné odlišnosti v přístupech "Velké trojky". Předmětem výkladu jsou rovněž vybrané problémy ratingových agentur, chování a význam těchto agentur v krizi, vliv ratingových agentur na finanční krizi a jejich regulace.