Působení a vliv ratingových agentur na evropském trhu - Meindl, Lukas Johannes; Blahová, Naďa, 1958-; Kučera, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá působením a rolí ratingových agentur na evropském trhu. Práce je zaměřena na charakteristiku ratingu a jeho funkce, na největší ratingové agentury tzv. "Velké trojky", průběh ratingového procesu a případné odlišnosti v přístupech "Velké trojky". Předmětem výkladu jsou rovněž vybrané problémy ratingových agentur, chování a význam těchto agentur v krizi, vliv ratingových agentur na finanční krizi a jejich regulace.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses