Internetová nehmotná aktiva Typologie doménových jmen a souvisejících nehmotných statků pro účely ocenění - Karolová, Michaela (2013)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu funkcí doménových jmen podle způsobů monetizace webu. K jednotlivým typům doménových jmen jsou přiřazeny efekty vyplývající z provozu domény a další nehmotná aktiva, která s doménou obvykle fungují jako celek. Závěry práce jsou demonstrovány na rozboru nehmotných aktiv společnosti ADSL s.r.o.