Svoz směsného odpadu v Poděbradech - Bilá, Tereza; Fábry, Jan, 1967-; Pelikán, Jan, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Z důvodu neustále rostoucí produkce odpadů je nutné se na odvětví odpadového hospodářství zaměřit detailněji a to i z ekonomického hlediska. Diplomová práce se věnuje konkrétně oblasti svozu odpadů, jakožto podstatné součásti při jejich kumulaci na konkrétní místo a následnou likvidaci či uchovávání. Nejprve je teoreticky rozebrána úloha čínského listonoše, která reprezentuje základ pro svozové úlohy, přičemž musí být brány v úvahu rozšíření této úlohy, aby byl model více přiblížen skutečnosti. Dále je v práci detailněji popsán způsob nakládání s odpady ve městě Poděbrady a následně v závěrečné části práce je provedena aplikace teoretických modelů a postupů na reálná data o svozech odpadů právě v Poděbradech. Podstatnou součástí je i využití heuristických algoritmů jakožto náhrada za klasické optimalizační modely, které nemohou být v některých případech z důvodu časové náročnosti na získání řešení aplikovány.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses