Trh administrativních prostor - Ehrenberger, Patrik (2014)
Předmětem diplomové práce je charakteristika trhu administrativních prostor a jeho odlišení od ostatních segmentů na realitním trhu. Nedílnou součástí práce je i analýza vývoje mezi lety 1995 a 2013 se zaměřením na pražský kancelářský trh a jeho srovnání s dalšími evropskými městy. Práce dále pojednává o možnostech využitelnosti initial, reversionary a equivalent yieldů, jako porovnatelných hodnot, napříč investičními i geografickými trhy a užití exit yieldu pro tržní oceňování nemovitostí pomocí modelu diskontovaných peněžních toků. Zjištěné poznatky jsou aplikovány na kancelářskou budovu Rivergarden II-III v dynamicky se rozvíjející oblasti Karlína v Praze 8.