Trh administrativních prostor - Ehrenberger, Patrik; Dušek, David, 1973-; Rosenthaler, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Předmětem diplomové práce je charakteristika trhu administrativních prostor a jeho odlišení od ostatních segmentů na realitním trhu. Nedílnou součástí práce je i analýza vývoje mezi lety 1995 a 2013 se zaměřením na pražský kancelářský trh a jeho srovnání s dalšími evropskými městy. Práce dále pojednává o možnostech využitelnosti initial, reversionary a equivalent yieldů, jako porovnatelných hodnot, napříč investičními i geografickými trhy a užití exit yieldu pro tržní oceňování nemovitostí pomocí modelu diskontovaných peněžních toků. Zjištěné poznatky jsou aplikovány na kancelářskou budovu Rivergarden II-III v dynamicky se rozvíjející oblasti Karlína v Praze 8.
Vedoucí práce: David Dušek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses