Aplikace analýzy časových řad na sňatečnost a rozvodovost - Lanc, Lukáš (2014)
Tato práce se zabývá analýzou ročních časových řad demografických procesů sňatečnosti a rozvodovosti v České republice. Zaměřuje se na zhodnocení těchto dvou demografických jevů na základě vybraných ukazatelů sňatečnosti a rozvodovosti z hlediska minulého a současného vývoje. Základem těchto analýz je použití Boxovy Jenkinsovy metodologie, která je vhodným nástrojem nejen pro posouzení dosavadního vývoje, ale i pro odhad budoucího vývoje vybraných ukazatelů.