Aplikace analýzy časových řad na sňatečnost a rozvodovost - Lanc, Lukáš; Arltová, Markéta, 1970-; Langhamrová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato práce se zabývá analýzou ročních časových řad demografických procesů sňatečnosti a rozvodovosti v České republice. Zaměřuje se na zhodnocení těchto dvou demografických jevů na základě vybraných ukazatelů sňatečnosti a rozvodovosti z hlediska minulého a současného vývoje. Základem těchto analýz je použití Boxovy Jenkinsovy metodologie, která je vhodným nástrojem nejen pro posouzení dosavadního vývoje, ale i pro odhad budoucího vývoje vybraných ukazatelů.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses