Dopad cizoměnových transakcí a zůstatků na účetní závěrku sestavenou dle IFRS, resp. českých účetních předpisů - Bártová, Eliška; Vašek, Libor, 1978-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá dopadem cizoměnových transakcí a zůstatků na účetní závěrku -- jaké cizoměnové položky se mají přepočítat na účetní měnu v průběhu účetního období, jaké ke dni sestavení účetní závěrky, jaký směnný kurz při tom použít a kde vykázat vzniklé kurzové rozdíly. To vše je zjišťováno v prostředí českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Oba tyto systémy jsou průběžně mezi sebou porovnávány a doplňovány konkrétními příklady. V další části je provedena analýza reálných účetních závěrek v oblasti kurzových rozdílů a práci uzavírá související analýza citlivosti na měnové riziko.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses