Využití matematického modelování v oblasti sociálních sítí - Kříž, Jan (2014)
Cílem této práce je vytvoření funkční specifikace mobilní aplikace nově vznikající asociální sítě pro generování schůzek s přáteli. Generování bude rozděleno na dvě fáze. V první fázi bude použit matematický model, který bude vytvářet schůzky s těmi přáteli, které uživatel potkává nejméně. Ve druhé fázi bude použit matematický model a vícekriteriální rozhodování pro pozvání maximálního množství přátel na tuto schůzku. Pomocí teorie grafů bude vytvořen algoritmus, který bude optimalizovat výpočty systému nad všemi jeho uživateli. A nakonec bude vytvořena funkcionalita setkávání přátel v partnerských provozovnách ve městě, která bude využívat principu hledání nejkratší cesty.