Využití matematického modelování v oblasti sociálních sítí - Kříž, Jan; Fábry, Jan, 1967-; Kuncová, Martina, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Cílem této práce je vytvoření funkční specifikace mobilní aplikace nově vznikající asociální sítě pro generování schůzek s přáteli. Generování bude rozděleno na dvě fáze. V první fázi bude použit matematický model, který bude vytvářet schůzky s těmi přáteli, které uživatel potkává nejméně. Ve druhé fázi bude použit matematický model a vícekriteriální rozhodování pro pozvání maximálního množství přátel na tuto schůzku. Pomocí teorie grafů bude vytvořen algoritmus, který bude optimalizovat výpočty systému nad všemi jeho uživateli. A nakonec bude vytvořena funkcionalita setkávání přátel v partnerských provozovnách ve městě, která bude využívat principu hledání nejkratší cesty.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses