Analýza vlivu prezidentské amnestie na míru kriminality v ČR - Krejsa, Jiří; Potužák, Pavel; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
V práci zkoumám důsledky novoroční amnestie prezidenta na míru kriminality. S využitím metody difference-in-differences hodnotím její dopad v České republice ve srovnání se Slovenskem. Odhad provádím na vyváženém panelu dat za 58 měsíců. Na základě mnou specifikovaného modelu odhaduji, že měsíční míra krádeží v ČR stoupla průměrně o 6,63 %, zatímco míra násilných činů nebyla statisticky významně dotčena. Potvrdila se tak má hypotéza o selektivním dopadu na míru kriminality v důsledku nenáhodného výběru amnestovaných. Diskutuji též možné zdroje vychýlení těchto odhadů.
Vedoucí práce: Pavel Potužák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses