Vývoj organizační struktury ústřední státní správy - Voneš, Jakub (2013)
Obsahem této práce je analýza vývoje organizační struktury ústřední státní správy v Československu v letech 1945-1993. Československo si prošlo v daném období změnou politického systému, a proto práce popisuje a analyzuje hlavní události politického vývoje. Práce zkoumá, jaký vliv má politický vývoj na organizační strukturu ústřední státní správy. Důležitou součástí práce jsou hlavní ústavní zákony a běžné zákony, které ovlivnily organizaci orgánů ústřední státní správy.