Analýza nákladů a přínosů vybrané cyklostezky podpořené v rámci ROP NUTS II Střední Čechy - Vaculík, Jan; Květoň, Viktor, 1983-; Pova, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Práce se zabývá vyhodnocením přijatelnosti projektu z oblasti cyklistické infrastruktury v rámci mikroregionu Čáslavsko. V teoretické části je diskutován rozvoj cykloinfrastruktury v ČR i v zahraničí, dále investice vložené do cykloinfrastruktury a také obsahuje popis stávající situace cykloinfrastruktury v ČR. Praktická část obsahuje případovou studii týkající se hodnocení rentability projektu. V rámci analýzy efektů projektu byly použity metody porovnání nákladů a přínosů, terénní pozorování a dotazování subjektů dotčených realizací projektu. Přínosy se týkají dopadu projektu na život obyvatel a zisky místních firem. Výsledkem analýzy je nepřijatelnost projektu z ekonomického hlediska. Ze společenského hlediska lze projekt hodnotit pozitivně a to především kvůli jeho vlivu na zlepšení zdravotní situace obyvatel a bezpečnosti cyklistů v regionu.
Vedoucí práce: Viktor Květoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses