Diskriminují Češi fotbalisty podle rasy? - Kotrba, Vojtěch; Lahvička, Jiří, 1975-; Kovanda, Lukáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato práce zkoumá pomocí dat z let 2010 až 2013 rasovou diskriminaci ve virtuálním prostředí české fantasy ligy. V tomto prostředí neexistuje antidiskriminační legislativa a uživatelé mohou beztrestně projevit své osobní preference. Zdrojem diskriminace nemohou být zákazníci ani spolupracovníci. Výsledky ukazují, že čeští uživatelé vybírají fotbalisty černé pleti do svých sestav častěji než srovnatelně výkonné fotbalisty bílé pleti. Autoři fantasy ligy tyto preference vnímají a nastavují vyšší ceny u fotbalistů černé pleti.
Vedoucí práce: Jiří Lahvička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses