Analýza vlivu tělesné výšky na mzdy v České republice - Frank, Daniel; Bíza Bisová, Sára; Čermáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem práce je analýza vlivu tělesné výšky u mužů a žen na jejich mzdy v České republice. Využitím dat získaných z dotazníkového šetření v Praze a ve Zlíně konstruuji regresní modely, jejichž parametry jsou odhadovány pomocí metody nejmenších čtverců a dvoustupňové metody nejmenších čtverců s využitím instrumentálních proměnných. Kvůli velkým rozdílům obou lokací jsem se rozhodl zkoumat zmíněná města odděleně. Výzkum ukazuje významnost hlavní vysvětlující proměnné pouze u modelu zkoumající Zlín použitím metody nejmenších čtverců. Růst člověka o centimetr je asociován se zvýšením jeho mzdy v průměru o 0,65 %.
Vedoucí práce: Sára Bíza Bisová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses