Problematika pohledávek v českém účetnictví - Lužová, Jiřina; Jirásková, Simona; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou pohledávek z hlediska účetnictví. Obsahem této práce je podrobná specifikace pohledávek dle platné účetní legislativy v České republice. Práce zahrnuje obecnou charakteristiku pohledávek a zásady jejich správného účtování včetně vymezení zúčtovacích vztahů se zahraničím a problematiky kurzových rozdílu v oblasti pohledávek. Pozornost je věnována rizikovým a nedobytným pohledávkám a nástrojům jejich zachycení v účetnictví a to konkrétně opravným položkám a odpisům. Zároveň je práce doplněna o rozbor Interpretací Národní účetní rady týkající se pohledávek a příklady k jejich možnému využití v praxi.
Vedoucí práce: Simona Jirásková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses