Specifika rozvoje obcí v CHKO na příkladu CHKO Jizerské hory - Poláková, Tereza; Michlová, Radka; Vochozková, Jacqueline; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato bakalářská práce zkoumá specifickou situaci obcí ležících v CHKO Jizerské hory. Byla zde hledána odpověď na otázku, zda jsou obce ovlivňovány existencí CHKO na jejich území, a jestli jsou, tak zda je tento vliv pozitivní či negativní. V práci je použita socioekonomická analýza, SWOT analýza a jsou zde vyhodnocena data z dotazníkového šetření mezi zástupci obcí. Výsledkem práce je tvrzení, že CHKO má vliv na rozvoj obcí. Není však jediným rozvojovým faktorem působícím ve sledovaných obcích. Zásadní vliv má lokalizace obce vzhledem k liberecko-jablonecké aglomeraci a její dostupnost. To, zda je vliv spíše negativní nebo pozitivní, je determinováno ostatními rozvojovými faktory.
Vedoucí práce: Radka Michlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses