Inteligentný integrovaný železničný systém InteGrail - Bednárová, Miroslava (2013)
Cieľom tejto práce je priblížiť inteligentný integrovaný železničný systém InteGrail. Dielo je rozdelené do troch logických celkov, z ktorých sa prvý zaoberá históriou a vývojom európskych železníc vybraných štátov. Druhá časť opisuje vývoj konkrétnych inteligentných železničných systémov od ich počiatkov až po priameho predchodcu InteGrailu. Posledná časť je zameraná na samotný systém InteGrail, jeho obsah, ciele a výsledky. V záverečnej časti práca hodnotí dostupnosť aplikácií vyvinutých InteGrailom a jeho úspechy, rovnako ako aj celkový vývoj európskych železničných projektov.