Analýza nákladů a přínosů vybraného projektu silničního obchvatu v oblasti dopravní infrastruktury v okrese Náchod - Pitašová, Markéta; Květoň, Viktor, 1983-; Pova, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Práce se věnuje analýze nákladů a přínosů dopravního projektu. Jejím cílem, je zjistit, jaký měla realizace projektu dopad na rozvoj regionu a jaká byla její efektivnost. Vybranými faktory, kterými se rozbor především zabývá je nehodovost, spotřeba pohonných hmot, produkce emisí CO2 motorovými vozidly a čas. Práce je rozdělena na tři části. První část je teoretická. Věnuje se významu a vlivy dopravní infrastruktury na regionální rozvoj. Opírá se zejména o praktické studie dopravních projektů z různých zemí světa. Vedle toho jsou zde představeny vybrané druhy projektových analýz a různých přístupů k nim. Ve druhé části je představena metodika práce - základní principy Cost-benefit analýzy a její výpočet. V praktické části práce jsou nejprve prezentovány jednotlivé faktory a vstupní data pro výpočty. Všechna data jsou získana ze stránek ČSÚ anebo vlastním měřením. V závěru je představena analýza veškerých nákladů a přínosů projektu.
Vedoucí práce: Viktor Květoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses