Souvislost mezi věkem a mírou prokrastinace - Fibiger, Ivo; Svoboda, Miroslav; Čermáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Práce se zabývá mírou obecné prokrastinace u dospělé pracující populace a faktory, které ji ovlivňují. Na datech, obsahujících informace o 14 086 podaných daňových přiznáních, je zkoumán vliv věku, pohlaví a vysokoškolského vzdělání na míru prokrastinace u pražských podnikatelů. Pomocí statistických a ekonometrických metod byl odhalen negativní vliv věku na míru prokrastinace, negativní vliv vysokoškolského vzdělání, a dále byla zaznamenána vyšší míra prokrastinace u mužů. Hypotéza o pozitivním vlivu věku na míru prokrastinace byla zamítnuta. V práci jsou navrženy také metody, jak prokrastinaci omezit nebo jí předejít.
Vedoucí práce: Miroslav Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses