Role 3PL a 4PL poskytovatelů v kontejnerové námořní přepravě - Michalíková, Hana; Kolář, Petr; Rožek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Hlavním úkolem celé diplomové práce bude přiblížit aktuální situaci v námořní kontejnerové přepravě, která prošla v posledních letech razantními změnami nejen, co se týká technologického vývoje, ale také odpovědnostních témat a dokumentárních změn. Všechny tyto proměny ovlivnily nejen jednotlivé poskytovatele námořní kontejnerové přepravy, ale hlavně zákazníka, který by měl vědět, co pro něj tyto změny znamenají a zda je pro něj nynější pozice v roli nákupčího určité služby výhodná či nikoliv. Co se týká praktické části, byla zvolena metoda celkové analýzy trhu 3PL a 4PL poskytovatelů, kteří se nejčastěji dostávají do styku se zákazníky (kteří chtějí něco přepravit) a SWOT analýzy nejen mezi jednotlivými konkurenty v daných PL skupinách, ale hlavně porovnání obou skupin mezi sebou. Hlavním závěrem by mělo být doporučení či nastínění možností pro zákazníky a doporučení, jakým způsobem si vybrat správný typ společnosti.
Vedoucí práce: Petr Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses