Změna instrumentária Federálního rezervního systému v průběhu finanční krize - Hrabánek, Tomáš (2014)
Předmětem této práce je popis a zhodnocení účinnosti změny instrumentária Federálního rezervního systému v průběhu finanční krize. V práci jsou představeny jak měnově-politické nástroje používané před propuknutím finanční krize tak nástroje nové, uvedené v reakci na krizi. V analytické části je pozornost věnována především vlivu změny instrumentária na podobu účetní bilance Federálního rezervního systému a vlivu jeho politiky na stabilitu bankovního sektoru a ekonomický vývoj.