Vliv Cloud Computingu na Supply Chain Management - Karkošková, Soňa; Mervart, Michal, 1977-; Lafata, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomové práce na téma "Vliv Cloud Computingu na Supply Chain Management" se zabývá analýzou poskytování IT zdrojů ve formě služeb cloud computingu a vlivem aplikačních služeb a jejich využitím v prostředí řízení dodavatelských řetězců. Pozornost je zaměřena zvláště na poskytování SaaS služeb v podobě veřejného cloudu, jejichž využití v SCM nabízí řadu výhod zejména malým až středně velkým společnostem. V této práci jsem analyzovala specifika nasazení aplikačních služeb Cloud SCM do vysoce proměnlivého tržního prostředí, kdy řada obchodních partnerů mezi sebou sdílí relativně velké množství informací. Dále jsou zde identifikovány faktory cloud computingu mající významný vliv na řízení dodavatelských řetězců. V závěru je provedena analýza trendů tržní nabídky Cloud SCM, analýza největších poskytovatelů aplikačních služeb SCM a identifikace specifik výběru vhodného poskytovatele.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses