Náklady vlastního kapitálu pro tržní ocenění podniku v podmínkách ČR s důrazem na rizikovou prémii kapitálového trhu - Novotný, Tomáš; Maříková, Pavla, 1965-; Brabenec, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem práce je analýza současných teoretických východisek určení rizikové prémie kapitálového trhu v podmínkách národního trhu České republiky za pomoci modelu CAPM a praktické postupy jejího určení pomocí databáze kapitálových dat společnosti Bloomberg. Práce řeší některé otevřené problémy praktického určení rizikové prémie kapitálového trhu jako volba mezi historickou a implikovanou rizikovu prémií kapitálového trhu, určení úrokového rozpětí jako zástupce rizika země a přesné určení poměru volatilit akciového a dluhopisového trhu. Součástí práce je rešerše na téma nákladů na vlastní kapitál a jednofaktorová citlivostní analýza demonstrující významný vliv malé změny jednoho parametru vstupujícího do výpočtu diskontní míry na výslednou hodnotu ocenění.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses