Analýza vztahů mezi finančními a sociálními indikátory v mikrofinančním sektoru - Kovář, Radoslav; Řezanková, Hana, 1956-; Vrabec, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
V posledním desetiletí došlo k výraznému posunu v kvantifikaci sociální a finanční úspěšnosti mikrofinančních institucí. V návaznosti na rostoucí počet studií, zabývajících se kompatibilitou obou cílů, byla napsána i tato bakalářská práce. Po popisu datového souboru a objasnění metod lineární regresní analýzy a analýzy rozptylu jsou představeny jednotlivé modely. Jejich odhady a následná interpretace tvoří hlavní část práce. Podařilo se ověřit vliv vybraných sociálních ukazatelů na jednotlivé nákladové složky a na ziskovost instituce a současně vliv vybraných finančních ukazatelů na cílený výběr sociálně vyloučených klientů. Nalezené výsledky mohou být po ověření na rozsáhlejším datovém souboru zajímavé například pro investory do mikrofinančního sektoru. V této práci je rovněž dokázán společný původ všech testů lineární regresní analýzy ve Waldově testu obecných lineárních hypotéz o regresních parametrech.
Vedoucí práce: Hana Řezanková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses