Analýza dopadů realizovaných projektů v rámci OP Přeshraniční spolupráce 2007-2013 Česko – Rakousku v Jihočeském kraji - Nymburská, Magdaléna; Květoň, Viktor, 1983-; Kouřilová, Jana, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Přeshraniční spolupráce je jeden z aspektů rozvíjejících oblast příhraničí a vztahy mezi sousedními státy. Ve své bakalářské práci se snažím o analýzu jednoho vybraného projektu se zaměřením na rozvoj cestovního ruchu v rámci přeshraniční spolupráce Česká Republika -- Rakousko v Jihočeském kraji. V úvodu se zabývám teoretickou částí, která vysvětluje, co přeshraniční spolupráce je a jak se v dané oblasti ČR a Rakousko vyvíjela. Dále věnuji pozornost financování projektů z fondů EU. V případě financování dotacemi z EU chci poukázat na jednom projektu na fakt, že zde probíhají přísné kontroly alokovaných financí a že podvody s projekty se nevyplácejí. V další, analytické části se pak snažím na vzorku jednoho konkrétního projektu zhodnotit efektivnost alokace finančních zdrojů v dané oblasti. Výsledky analýzy jsou podpořeny Cost benefit analýzou a terénním průzkumem, jelikož mnou vybraná analýza není schopna pokrýt všechny hodnocené aspekty. Díky vyhodnocení výstupů analýzy pak docházím k závěru, zda finance dedikované na tento projekt jsou efektivní, či zda se kvůli neefektivnosti projektu jedná o náklady utopené.
Vedoucí práce: Viktor Květoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses