Aspekty fungování bytových domů - Matoušová, Zuzana (2014)
Pro fungování bytových domů je důležitá vhodná osoba ve funkci předsedy bytových družstev nebo společenství vlastníků jednotek. Pokud se předseda o fungování domu aktivně nezajímá, jeho rozvoj je pomalý a nebo vůbec žádný. Aby předseda mohl dům vylepšovat, musí vědět, jaké jsou poslední trendy ve správě domů, jejich rekonstrukci nebo finanční výpomoci. Dům, o kterém je předseda přesvědčen, že funguje velmi dobře, by se měl co nejvíce přibližovat těm trendům, které jsou podstatné pro jeho lepší fungování. Cílem této práce je vyzkoumat, zda je předseda schopen objektivně zhodnotit fungování svého domu a nebo jeho hodnocení vůbec neodráží realitu. Do dotazníkového šetření budou zahrnuti předsedové z Jindřichova Hradce