Komparační analýza zamezení dvojího zdanění příjmů ze zaměstnání ve vybraných zemích OECD - Mašatová, Julie; Říhová, Lucie; Tepperová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem práce je zhodnotit vývoj článku 15 (Příjem ze zaměstnání) Modelové smlouvy OECD o zamezení dvojího zdanění příjmu a majetku, zejména pak komentáře k tomuto článku. Dále pak na vybraných smlouvách o zamezení dvojího zdanění uzavřených Českou republikou zanalyzovat, zda Česká republika, potažmo Ministerstvo financí, Ministerstvo zahraničních věcí a Generální finanční ředitelství, sleduje trend ve vývoji Modelové smlouvy a aplikuje ho na nově uzavírané smlouvy, tedy zda výše uvedené instituce akceptují Modelovou smlouvu OECD a její komentář jako výkladový předpis, kterým se řídit při uzavírání smluv o zamezení dvojího zdanění jak s členskými státy OECD, tak i s nečlenskými.
Vedoucí práce: Lucie Říhová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses